Hobbyzone modulsystem

hobbyzonecover

 

 

 

Det å holde orden på arbeidsbordet, finne det du trenger når du trenger det kan være en utfordring, i hvert fall har det vært for meg.
Jeg har lenge vært på utkikk etter det «det perfekte» system for å organisere min arbeidsplass hvor jeg bygger modeller, spesielt en god og oversiktlig organisering av maling, noe som det har blitt en del av i løpet av årene.
Min «åpenbaring» for dette kom da september utgaven av Model Military International dumpet ned i postkassen hvor det var en artikkel med navne «Workshop essentials» som har en utfyllende og god beskrivelse av polske Hobbyzone sitt «Modular Workshop System».
Dette systemet er et modulsystem hvor du kan kjøpe enkelt moduler for å bygge ditt eget «drømmesystem» for organisering av maling, verktøy, deler osv.
Foreløpig så kan disse modulene kun bestilles direkte fra Hobbyzone i Polen, og selv med den svake kronekursen, frakt og norsk MVA så blir ikke prisen avskrekkende, med tanke på hvor mange moduler du bestiller.
Husk at dette er varer av tre, så det blir litt vekt på disse modulene, så frakt kan fort bli dyrt hvis du bestiller mange moduler.

Etter måling av arbeidsbord, litt tegning og tenking bestilte jeg totalt åtte moduler:
OM02 - Drawers Module 3 skuffer, 3 stk.
OM03 - Corner Drawers Module, 1 stk.
OM05u - Bottles Module, 2 stk.
OM07 - Brushes and Tools Module, 1 stk.
OM06u - Corner Bottles Module, 1 stk.

Prisen for dette ble 741,- PLN med en frakt på 216,- PLN, vekt på 12 kg.
Omregnet til norsk ved bestillingstidspunkt ble ca. 1.600,- hvorpå det tilkom 25% MVA, men merkelig nok, tok ikke Posten sitt vanlige fortollingsgebyr, antagelig inkl. i fraktprisen.
Varene ankom min lokale postutlevering (Rema 1000) etter ca. en uke.

Modulene er flatpakket og de fleste delene er freste ut MDF plater, dette er ikke laserskjært hvor du får de mindre pene brennmerkene som er vanlig med laserkjæring.
Monteringsanvisningen er ikke av de aller beste, men med litt studering så var det enkelt å montere disse modulene med hjelp av trelim og en hammer.
NB! monter magnetene før du begynner å sette i sammen modulene, noe jeg ikke gjorde og som medførte at dette ble problematisk å «banke» inn i ferdig monterte moduler.
Husk også å sette magnetene inn i riktig vei så de ikke avviser hverandre.
Den mest kompliserte modulen å sette sammen var hjørnemodulen, men alt i alt tok det vel to til tre timer å sette i sammen alle åtte modulene som da fikk stå til dagen derpå så trelimet kunne herde fullt ut.

Modulene med skuffer som jeg bestilte har tre skuffer med skillevegger som deler hver skuff inn i ti rom, men du kan velge å ikke sette inn disse skilleveggene så du får en hel skuff. Ønsker du å dele inn på en annen måte må du skjære til de medfølgende skilleveggene og lime disse fast. Sjekk også nettsiden for en annen modul med en annen skuffeinndeling.
Modulene for maling finnes i tre forskjellige utgaver, den første en den type jeg kjøpte uten utskårne hull for malingsbokser som finnes for 36mm og 26mm bokser, henholdsvis Tamiya 10ml bokser og den typen plastflasker som Valejo, AK-Interaktiv og MiG Ammo bruker i dag.
Jeg har en «salig» blanding av gamle Tamiya bokser, nye og økende utvalg av AK-Interaktiv, så da passet det bedre for meg å kjøpe moduler som ikke har utskårne hull.
Selv etter en «lang og god» omorganisering av mitt arbeidsbord har jeg fortsatt noen ledige skuffer, og det som er fint med dette systemet er at det kan bygges ut og omorganiseres i det uendelige.

Hobbyzone har flere typer moduler for organisering av maling og ditt arbeidsbord, du kan se utvalget og bestille ved å klikke her.