Panserfest på Trandum 23–25 mail

SDR fane xxxx 2 021-2

 

 

 

Stiftelsen Panservenner ararngener Panserfest 2015 for første gang pinsehelgen 23–25 mail.
Dette er forhåpentligvis det første arrangementet av mange hvis stiftelsen får samlet inn nok midler til å opprette et museum over kjøretøymateriell brukt i Norge fra 1945 og frem til i dag.

Les mer om stiftelsen, og meld deg inn som støtte medlem ved å klikke her.

Her er invistasjonen fra stiftelsen til Panserfest 2015, hvor alle er velkommen med gratis adgang:

Kjære Panservenn,
Vi ønsker med dette å invitere deg til å delta på PANSERFEST 2015 som finner sted på Trandum i Pinsen.
 
I år er det 275 år siden Kavaleriet etablerte ekserserplass på Gardermoen og la grunnlaget for det som siden den gang har utviklet seg til Norges kanskje viktigste militærhistoriske område.
Det er også 70 år siden Panserskolen ble etablert på Trandum.
Og sist men ikke minst: Det er i år 70 år siden krigen sluttet og Norge igjen var et fritt land etter 5 års okkupasjon.
Vi synes dette er tre hendelser som absolutt bør markeres og derfor arranger vi PANSERFEST 2015.
Dette blir også en skikkelig kick-off for museumsprosjektet vårt. I år foregår alt i friluft, men forhåpentligvis tar det ikke så mange år før vi også kan ønske velkommen til en innendørs utstilling.
Fredag og lørdag er forbeholdt aktiviteter og sosialt samvær for alle våre medlemmer og inviterte gjester.
På Iørdag blir det også en større minnemarkering i Trandumskogen klokken 12. Denne arrangeres av NMKF.
På søndag blir det publikumsdag med fallskjermhopping, kjøretøyparade og aktiviteter for både små og store.
Vi har lykkes med å tromme sammen mye av det pansrede materiellet som har vært benyttet i Kavaleriet og Hæren siden 1945. Blant annet dukker Universal Carrier, M8 Greyhound, M24, M48A5, Leopard 1A5NO, NM 135, NM142, M88 Bergepanser, M113, SISU, Dingo, IVECO, CV 9030N og Leopard 2 A4NO opp i tillegg til mange kjente og kjære upansrede kjøretøy. Det blir forhåpentligvis også displayer av telt, feltkjøkken og forskjellig annet materiell. Materiellet vil stå utstilt på Trandum i hele helgen og det vil bli kjørt oppvisninger med det som er kjørbart. Parallelt med PANSERFEST arrangerer også Historiske Militære Kjøretøyers Forening sitt årlige Pinsetreff på Trandum, så det blir mer enn nok grønne kjøretøy å ta en titt på.
Det er første gang vi arrangerer dette, og årets arrangement vil bli relativt enkelt. Ønsker du å tilbringe hele helgen på Trandum vil dette skje under feltmessige forhold. Hvis ikke er du selvsagt hjertelig velkommen til å ta en tur innom på et dagsbesøk. Bygningsmassen er dessverre ikke lenger egnet for verken opphold eller overnatting så vi tilbyr overnatting i 16-mannstelt, enkle, men tilfredsstillende sanitærforhold og enkel servering. Ta gjerne med eget telt hvis du ønsker det.
Dette blir en gyllen mulighet til å besøke gamle tomter, vandre rundt, treffe gamle kjente og minnes en tid som var.
 
For mer info ta kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller telefon 97 67 65 65.