Kjøkken GMC fra 1969 i 1:35

Kjøken GMC

 

 

 

 

 

 

Å finne ut hva en skal gi i julegave til sin gamle far er ikke alltid lett, men til denne julen ble det noe spesielt, en GMC med feltkjøkken. Eller med fult navn «Range Field Kitchen M1937».
Denne julegaven kom som en ide når jeg gikk igjennom og skannet gamle familiebilder, hvor jeg fant ett bilde som viser planet på en slik kjøkken GMC med tre M1937 koke enheter, melkespann, gamle tyske matcontainere, bord og annet utstyr.
Ved første blikk så jeg ikke at dette var installer på en GMC, men trodde det var på en eller anne hengertype. Skrev ut en kopi og viste til gammer som svarte at bilde var tatt i 1996 bak mannskapsmessa på Gardermoen (røde bygget til høyre i bakgrunnen) og at det var en GMC.
Etter litt Google’ing fant jeg at ResiCast hadde et sett for «Range Field Kitchen M1937» til GMC i resin. Dette settet var ikke så lett å finne, også med tanke på en akseptabel pris som lå på ca. 400,- til 500,- pluss frakt og MVA. Men jeg fant tilslutt en nettbutikk i Hong Kong som heter HobbyEasy med en pris på under 300,- og frakt på under 40,-.
Tamiya sin GMC i 1:35 hadde jeg allerede «lagret», men jeg bestilte også CCKW353 front grill sett fra Kamizukuri, dette er i laserskjært spesielt papir men ser bedre ut enn etset grill synes jeg. Kamizukuri distribueres av Tasca men de skulle ha 5% i gebyr for betaling med PayPal, noe som ikke er aktuelt. Men jeg fant ut at Accurate Armour fører Kamizukuri til ca. samme pris som Tasca så den ble bestilt der i to eks.
En passende boks ble bestilt fra HiroBoy for å stille den ferdige modellen i, en Tamiya «Display Case C».
Melkespann og matcontainer ble tatt fra Tamiya sitt tyske feltkjøkken, stekepanne og kniv fra Diopark «Cooking Ware» kjøpt fra Smallsize Hobbyland. Fant også Playboy forside på nettet, juni 1969 som ble skallert til passende størrelse og skrevet ut på en blekkskriver.

GMC’en ble byggest stort sett rett ut av esken med noe ets fra Eduard, papirgrill fra Kamizukuri som ble «lakkert» med Vollmer Superzement S30 for at maling ikke skal trekke inn i papiret og løse den opp. Dekaler for instrumenter kom fra Archer Fine Transfers.
God gammeldags «Kleenex» ble dyppet i en blanding av hvitt lim og vann som ble et kanvas omslag for frontruten.
Modellen ble lakker i Tamiya farger og følgende farger ble brukt:
XF-58 – seter og kanvas.
XF-51 – feltkjøkken, melkespann, container og Jerrykanner.
XF-69 – dekk, ratt og radiator.
XF-64 – eksos.
X-10 – Vinsjwire.
X-11 – Lykter.
XF-62 – stort sett resten av modellen.
Etter lakkering fikke modellen et lag med Tamiya matt lakk, klar X-22 i ti deler med X-21 Flatt base i 3 deler.
Deretter fikk den en vask med terpentin med noen dråper Humbrol matt svart 33, deretter kommer «tørrbørsting» hvor jeg begynner med basisfargen og gradvis lyser denne opp med hvit i tre til fire omganger hvor den lysere fargen bare blir børstet der hvor det er naturlig med høylys. Noen steder ble også flekket med blyanter og Tamiya X-11 og X-10 for slitasje ned til metallet.
Tilsutt en omgang med diverse pastellfarger for litt naturlig støv og skitt.

Modellen ble ferdig sent lille julaften, og ble godt mottatt av mottakeren.