Australian Centurion Mk.5/1 i 1:35 skala fra AFV Club


afvcenturioneske

 

Etter mange års venting så har det nå kommet en ny Centurion i injeksjonsstøpt plast, ikke resin. Tamiya sin Centurion Mk.3 er jo laget for mange, mange år siden, vanskelig å få tak i og er helt klart ikke i den kvaliteten som vi i dag er blitt bortskjemt med fra Tamiya.
Hyggelig at AFV Club nå har kommet med en helt ny Centurion, selv om det er en Australsk utgave (har mer sans for de mange forskjellige Israelske utgavene av denne vognen).
Dette er en Mk.5/1 som i mange områder er lik en Mk.10 men med 20 pdr kanon med type B løp. Dette er også en Astralsk utgave med de modifikasjoner de hadde, og som ble utført under bruk i Vietnam krigen.

I esken finner du åtte støperammer i olivengrønn plast, en i klar plast, kanonløp i dreiet aluminium, seks spiralfjærer, slepewire i metall, lite ark med etset messing, løpehjulsgummi i vinyl, vinylbelter, resinfigur, dekaler og byggebeskrivelse.

Støpen og detaljene på plasten er bra, ikke noe «flash» å se, men det er en del problemer i denne tidlige utgaven fra AFV Club.
Du kan lese en omfattende omtale på engelsk av denne modellen, og de problemene som AVF Club sier de skal løse i senere produksjoner på «Perth Military Modelling Site» ved å klikke her.
Den modellen jeg har sett på, er fra første produksjon og har de feilene/problemene som beskrives i nevnte omtale. Når ny produksjon kommer, og om de kommer til Norge kan jeg ikke si noe om.

Byggebeskrivelsen er i tilnærmet A4 hefte format og er grei å følge.
Farger er oppgitt med referanse til  Gunze Sangyo seriene, Humbrol, Revell og Life Color.

Dekalene er bra trykket i register.
Det er med dekaler for fem vogner selv om bare fire er beskrevet (må ha noe med navnet på vognen å gjøre?).

  • A Squadron, 1 Armd Regt, Vietnam 1970
  • C Squadron, 1 Armd Regt, Vietnam 1968
  • C Squadron, 1 Armd Regt, Vietnam 1971, «The Very Diabolical»
  • C Squadron, 1 Armd Regt, Vietnam 1971, «Clitoris Pubis»
  • C Squadron, 1 Armd Regt, Vietnam 1971, «Pussy Eater»


Tilgjengelig fra Hobbyland, Strømmen til en pris av 288,-

 

afvcenturionplast1
afvcenturionplast2
afvcenturionplast3