Tarangus Saab 91 Safir B/C/D i 1:48 skala

DSC 7550-1

 

 

 

 

Svenske Tarangus har nå kommet med en Saab 91 Safari A/B/C i 1:48 skala.
Som mange kjenner, og kanskje huske, så har Luftforsvaret brukt denne som treningsfly i mange år, og i dag finnes det flere i privat eie som også her beholdt fargene og merkingen fra sine operative dager i Luftforsvaret.

Luftforsvaret tok i bruke Saab 91 Safari i 1956 med B/B-2 utgaven som var i bruk til 1988. Totalt så var det 30 maskiner i tjenesten i denne perioden, og det er mange piloter som har fått sin første flytur, og solo i denne typen.

Denne modellene er den andre utgivelsen fra svenske Tarangus som produserer svenske fly i 1:48 skala.
Dette er produksjoner i begrenset opplag, så du vil ikke finne den kvaliteten, passform osv. som en kan forvente av de store produsentene, men så er det lite mulighet for at de kommer med noen av disse modellene.

Det er en grå støperamme med kroppshalvdelene løst, canopy er i egen pose så den ikke blir ripete.
Detaljene er som forventet på en modell i begrenset opplag med nedsenkede panellinjer, lit myk i detaljene men fri for flash og minimalt med utskytningsmerker.
Byggebeskrivelsen er i A5 hefteformat og er grei å følge, farger er oppgitt med navn uten å henvise til noen produsent.

Det er med dekaler for tre maskiner, hvor en er så klart svensk, en fra Etiopia og en fra Finland hvor du har fargeprofiler på baksiden av esken.
Utgaven fra Small Size Hobbyland, den som har ett lite norsk flagg på siden, inneholder ett enkelt ark med deklarer for en norsk maskin, serienr. 7343 U-AX.
Står ikke noe om hvem som har trykket disse dekalene, men begge arkene er i register, og ser bra ut, kanskje litt tynne.

Du finner en oversikt over norske Safir med bilde av U-AX ved å klikke her.

Tilgjengelig fra Small Size Hobbyland for 298,-

 

 

Bilder fra Forsvarets Arkiver.