M.F.12 i 1:72 skala

Image

M.F.12 finnes nå som resin sett fra en polsk podusent, Choroszy Modellbud. Den er i 1:72 skala og er etter produsentens opplysninger i begrenset opplag, håndlaget av modellbyggere.


Denne modellen får du kjøpt hos Hobbyland, Strømmen som har levert ett prøve ekspemplar til ModellNorge.Net.

Modellen er laget I resin med vakumformet canopy, og dekaler. Støpen er på mange områder meget bra. Men er litt «uskarp» i detaljene på noen områder, som f.eks. motoren. Men vingene er meget bra, og støpt i en del. Og i prøveskemplar, så er alle større deler, som kropp og vinger rette i støpen.
Det følger med 2 A4 ark med byggeveiledning, skalategning og farge/merkings tegning. Du kan kun velge en versjon av M.F.12 fordi det ble kun bygget en prototype av dette flyet ved Marinens Flyvebåtfabrikk i Horten. Dekaler ser også bra ut, med nummer og de norske fargene som var vanlig å ha på vinger og haleror i denne tidsperioden. Det er også en kort histrikk på engelsk på det ene arket.
Så det er jo morsomt att et polsk firma lager en bra resin modell av et særnorskt fly som dette.

Litt info om forbildet.
Egen konstruert trenings fly. Lav vinget monoplan med en Jacobs stjernemotor på 225 hk.
Første flytur juni/juli 1939. Det sies att sjefen for Marinens Flyvåpen behandlet flyet så hardt att skroget ble deformet.
Bare ett eks. ble bygget før Norge ble okkupert av tyskerne I 1940. Dette ene eksemplaret ble vist overført til Tyskland.
Vingespenn 13,6m. Lengde 9,73m.

Takk til Hobbyland, Strømmen for prøveeksemplar.
Pris er Kr. 349,- og er tilgjengelig i butikken i Strømmen nå.

Image