Operasjon Weserbürger dekaler fra DP Casper i 1:72 skala

dpcasper dekaler

 

 

 

 

 

 

Dette er et stort (flere) ark med dekaler fra en ny produsent for meg, DP Casper med navn «Weserüberung, april–juni 1940» i serien «Forgotten Operations».

Det som er spesielt og av interesse for oss er jo at dette arket inneholder flere norske maskiner fra den tyske invasjonen av Norge i 1940.

På de total 5 store og små arkenen du får er det ni norske maskiner, en dansk, 11 engelske og 12 tyske maskiner.
Av de norske finner du to Gladiator, en Caproni, en Ju52, en He115 en MF-11, en Fokker C-VD og to Tiger Moth.
De norske dekalene er enkel saker med tall og flaggstriper i hvitt og blått hvor du må male den røde fargen før du legger på dekalene.

Jeg synes blå fargen er noe lys/blass men fikk tips om at blåfargen ville bli mørkere når de blir lagt over en rød bunnfarge.
Denne var noe jeg måtte prøve, så jeg tok en hvit plast-bit og malte på litt Tamiya X-7 blank rød, hvor jeg deretter la på en av flaggdekalen med hjelp av Microsol for å sette den.

Resultatet kan du se på bildet under. Marginal liten forskjell på blåfargen med rødt under, det hvite har også fått et lite skjær av rødt i seg.

Dekalark til venstre skannet sammen med testplaten.

Farger


Om dette gjør noe eller ikke, er opp til deg. Jeg synes blåfargen er blass/lys, men jeg har ikke sett den blåfargen som ble brukt i denne tidsepoken, bare den fargen som er på restaurerte fly i dag, og det er jo ikke sikker dagens farger er riktige heller!

Dekalen er trykket i register, noe varierende kvalitet på jevnheten i noen av fargene. Kan virke som om arkene ikke har tørket skikkelig før de er blitt skjært og lagt i bunker.
Men kan vel kanskje se dette som en pre-forvitring.

En utgivelse som sikker vil interessere mange, og spesielt med tanke på at du får dekaler til ni norske maskiner som var i bruk i 1940.

Tilgjengelig fra mange nettbutikker eller fra Smallsize Hobbyland til 249,- Klikk her for å bestille.

 

dpcasper_norsk dpcasper_eng
dpcasper_tysk