Zelda M113 in IDF sevice – Part 3 APC & TOGA

zeldaM113zeldacover 23

Desert Eagle Publishing ved Michael Mass og Adam O’Brien har nå kommet med del 3 i serien om Israel Defence Force (IDF) sin bruke av M113.
Denne gangen ser de nærmere på basis versjonen av M113 og versjonen med ekstra pansring, TOGA.
Boken starter med en kort historie om Zelda og forskjellige versjonene før de omhandler bruken i Yom Kippur War.
Deretter får du 28 sider med høykvalitets fargebilder av Zelda i daglig bruk i IDF, her finner ikke bilder av en vogn fra et museum, men kvalitetsbilder av vognen i daglig bruk og fra øvelser.
Så følger noe sider med standard Zelda vrak, vogne som ikke lengre er i tjeneste og står lagret.
Neste del av av TOGA versjonen, den med tillegspansring, ekstra pansring som består av perforerte plater montert i noe avstand fra skroget på vognen.
Deretter får du noen sider med TOGA vrak, hvor du bl.a. får gode bilder av hvordan TOGA pansringen er festet til vognen.
Neste kapittel er interiør, og her har de samme «nydelig» spygrønn farge som du også finner i de M113 vi har i Norge. Stort sett lik som alle andre M113 interiør, men med noen endringer som for eksempel benken monter rygg-til-rygg i mitten av vognen.
Følgende bilder er av noen prototyper og rariteter som tydeligvis ikke kom i aktiv tjenste.
Så noen sider med «Smoke Grenade Launchers», IDF har jo større batteri med røykagregat enn hva mange andre land har, så her finner du detaljbilder av monteringen av dette på en Zelda.
De resterende sidene i bokens totale 84 sider omhandler motorrommet og motoren.

Som nevnt er dette bok nr. 3 i serien om Zelda M113 i IDF service, men dette er kun en av totalt 24 bøker Desert Eagle Publishing har utgitt om militære kjøretøy i bruk i Israel i dag, se liste under.
Hvis du har interesse for IDF så er denne bokserien helt klart på toppen av «må ha» listen, noen er dessverre utsolgt, men flere av de er fortsatt å få tak i.
Du kan enten bestille direkte fra forfatter Michael Mass e-post: deserteagle.publishing (at) gmail.com eller fra flere nettbutikker rundt omkring.
Bestiller du direkte fra Michael så får kjapp og god service, og hvis du bestiller alle tre i bøkene i Zelda serien før 15 september 2018 f¨år du gratisk frakt.

 

          zeldaDeserteagle liste zeldam113trio