Tiger Models Combat Boat 90 som norsk?

TigerModels Stridsbåt 90 boks

 

Tiger Models kommer jo men minst en, kanskje flere utgaver av CB90 Fast Assault Craft, eller Stridsbåt 90 (SB90) som den kalles i Sverige og Norge.
Siden vi har ca. 16 i bruk i dag som kalles Stridsbåt 90N (SB90N) så er jo denne modellen av stor interesse for oss som liker å bygge norske modeller.

Men dessverre kan den ikke bygges som norsk!
Norge er jo sære og egne, så det er en stor forskjell på en norsk SB90N og den som kommer som modell fra Tiger Models, men vi kan jo håpe de kommer med en norsk.

Norge har høyere overbygg og større førerhus, noe som synes godt, se bilder under.
De største endringene: Norske forhold krevde visse modifikasjoner i det opprinnelige konseptet. Det er derfor foretatt mer enn 400 endringer i SB90N i forhold til den opprinnelige svenske stridsbåten.
Blant annet er det montert ekstra lensepumper, i tillegg til brannpumper som kan hjelpe til med å sette deler av stridsbåten, deriblant maskinrommet, under vann dersom en brann skulle oppstå. SB90N er også utstyrt med flere vanntette avdelinger enn de svenske stridsbåtene, det skal derfor mye til før en SB90N synker. Ankeret er montert bak på de norske stridsbåtene, slik at båten kan dra seg selv av en grunne eller sandbanke dersom den skulle grunnstøte. Takhøyden i hovedrommet er dessuten hevet til 2 meter. (Kilde Wikipedia)

Så dessverre så blir det en omfattende ombygging for å bygge en norsk SB90N med utgangspunkt i den utgave Tiger Models kommer med nå.